Mediation

Wat is mediation?

Een mediator begeleidt het gesprek tussen twee of meer personen die met elkaar in conflict zijn. Mediation wordt daarom op veel verschillende terreinen ingezet. 

 

Tegenwoordig is het heel gewoon dat je voor een echtscheiding naar een mediator gaat. Wanneer mensen nog met elkaar in gesprek kunnen en willen gaan, is een mediator namelijk een goed alternatief voor een advocaat. Daar waar een advocaat de belangen van één partij vertegenwoordigt, zorgt de mediator er juist voor dat partijen met elkaar in gesprek blijven. In gezamenlijk belang komen beslissingen tot stand op basis van informed consent.

Informed consent betekent, dat de mediator ervoor zorgt dat jullie volledig op de hoogte zijn van de juridische aspecten en van eventuele gevolgen van bepaalde beslissingen of afspraken. Op deze manier nemen jullie volledig en goed geïnformeerd, gezamenlijk beslissingen en komen jullie tot goede afspraken. Belangrijk bij de mediation is, dat de oplossingen en afspraken door jullie zelf worden bedacht en dat de regie in jullie handen ligt.

Mijn verantwoordelijkheid als mediator is om jullie hierbij te faciliteren, informeren en ondersteunen.