Echtscheiding Mediation

Sluit het samen goed af

Jullie overwegen uit elkaar te gaan na wellicht jaren samen te zijn geweest. Een heel belangrijke beslissing met veel gevolgen. 

Door met elkaar in gesprek te gaan voorkomen jullie een vechtscheiding, met ieder een eigen advocaat en handelen jullie de echtscheiding op een goede manier af. Graag begeleid ik jullie in deze lastige periode. Zowel door alle juridische aspecten te verhelderen, als door ervoor te zorgen dat jullie oog hebben voor elkaars (emotionele) standpunten en wensen. 

Wanneer jullie kinderen hebben, staat hun belang natuurlijk voorop. In de gesprekken staan we stil bij het effect dat de scheiding heeft op de kinderen en wat jullie kunnen doen om hen zo goed mogelijk bij te staan in deze periode. Dit heet een paraplu-gesprek.

Jullie bepalen samen op welke manier invulling wordt gegeven aan jullie echtscheiding. Ik ondersteun jullie in het voeren van de gesprekken, zorg ervoor dat jullie goed zijn geïnformeerd en zorg voor een goede vastlegging en juridische afhandeling. 

Hoe ziet een mediationtraject eruit?
Tijdens de mediation komen alle onderwerpen aan bod die van belang zijn. Het traject omvat dan ook minimaal de volgende onderdelen.
 

  1. Gratis kennismakingsgesprek
  2. Scheidingsmelding en begeleiding bij het paraplu gesprek
  3. Ouderschapsplan (indien van toepassing)
  4. Echtscheidingsconvenant
  5. Tekenmoment en indienen bij Rechtbank

 

Waarom kiezen voor Puur Mediation? 

Natuurlijk begeleid ik jullie door dit gehele traject heen en komen alle noodzakelijke onderwerpen aan bod.
Jullie worden goed geïnformeerd over alle financiële en juridische zaken en het is niet nodig op zoek te gaan naar een advocaat om de documenten bij de Rechtbank in te dienen.

 


Tot zover is dit gelijk aan wat de meeste mediators bieden, dus wat is dan mijn onderscheidend vermogen?


Naast mediatior ben ik ook werkzaam als coach en in het kader hiervan besteed ik graag aandacht aan goede nazorg. Jullie leven neemt ineens een heel andere wending en dit brengt vaak vragen en onzekerheden met zich mee. Daarom bied ik jullie ieder een gratis coachgesprek aan om voor jezelf de scheiding goed te kunnen afsluiten en een nieuw begin te maken.


Zijn jullie op zoek naar een mediator? Neem dan contact met mij op voor het maken van een gratis kennismakingsgesprek.