Premarital Mediation

Maak goede afspraken en vier de liefde

Allereerst gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap! Een leuke periode met veel zaken die jullie samen mogen regelen. Bij een huwelijk hoort een huwelijksakte en bij een geregistreerd partnerschap willen jullie wellicht partnerschapsvoorwaarden opstellen.

Zowel bij het opstellen van een huwelijksakte als bij partnerschapsvoorwaarden komen veel verschillende onderwerpen aan bod. Het is belangrijk om met elkaar goed van gedachten te wisselen over wat jullie wensen en verwachtingen zijn voor de toekomst.

Van tevoren aandacht besteden aan wensen en verwachtingen maakt dat jullie ontdekken waar jullie elkaar vinden en waar jullie van mening verschillen. In de Premarital Mediation zorg ik ervoor, dat jullie alle onderwerpen bespreken en leg ik alle besluiten vast. Zo worden de gevolgen van jullie wensen inzichtelijk en komen jullie goed beslagen ten ijs bij de notaris.

Onderwerpen en vragen die zoal aan bod komen tijdens Premarital Mediation zijn:
 

  • Wat zijn jullie wensen wanneer er kinderen komen? Wat is voor jullie belangrijk in de opvoeding?
  • Eén van jullie ontvangt een erfenis; hoe gaan jullie hiermee om?
  • Hoe laat je de ander achter, wanneer een van jullie komt te overlijden?
  • Er zijn al kinderen uit een eerder huwelijk; worden zij wel of geen ergenaam van de niet-biologische ouder?
  • Wat spreken jullie af wanneer jullie onverhoopt willen scheiden?
     


Doordat Premarital Mediation jullie inzicht geeft in elkaars wensen, voorkomen jullie onaangename verrassingen verderop in de relatie. Dit zijn altijd mooie sessies, waarbij mensen vaak nog dichter bij elkaar komen. 

Zijn jullie geïnteresseerd in Premarital Mediation? Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak.